מצרכים:
1 בצל סגול קצוץ
2 כוסות אורז לבן
1 עגבניה גדולה מגורדת
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 שן שום גדולה כתושה
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.
- מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
- מוסיפים גבניה מגורדת ושום ומערבבים כדקה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק. מערבבים כ-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת החומרים באורז.
- מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים היטב לספיגת החומרים באורז.
- מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בתיאבון!