מצרכים:
חתיכה מרובעת של נתח אסאדו עם עצם ישראל וטרי, במשקל 3 קילו
3-4 כפות שמן זית
כף גדושה פפריקה מעושנת
כפית כמון טחון
כפית אורגנו מיובש
2 כפות סוכר חום
2 כפות אבקת שום
כף גדושה פלפל שחור
מלח דק לפי ה טעם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל110 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד נתח האסדו.
- מורחים את האסדו בתערובת התבלינים מכל הכיוונים, ומעבירים לתבנית עמוקה מעט. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום וצולים בחום הנמוך 8-10 שעות, עד שהנתח הופך נימוח ומשחים מבחוץ.
- מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח 40 דקות לפחות ( המנוחה מייצבת את הבשר) כשמוכנים להגיש, מסירים את כל הכיסויים ומחזירים את הבשר לתנור חם (200) מעלות לכ-10 דקות או עד שהוא מתחמם.
בתיאבון!