מצרכים:
1 חבילת תחתיות ארטישוק
בשר טחון עם כוסברה, פטרוזיליה, בצל אחד ותפוח אדמה אחד
ראס אל חנות
פלפל שחור
מלח
שמן
מים
1 חבילת אפונה
ביצה טרופה
1 בצל קצוץ
4-5 גבעולי כרפס1/2 לימון
תבלינים: כורכום, פלפל לבן, מרק עוף
אופן ההכנה:
- ראשית לים את ראשי הארטישוק להפשרה מלאה
- לתבל את הבשר הטחון בכפית ראס אל חנות, מעט פלפל שחור, 2 כפות שמן ,ו3 כפות מים. לערבב הכל לאיחוד להניח בצד.
- מטגנים את הבצל. חותכים את הכרפס לאורך של 5-6 ס”מ ומוסיפים לבצל.
- מפזרים מעל את האפונה.
- מברישים את פנים ראש הארטישוק בביצה וממלאים בבשר הטחון, הביצה מדביקה את הבשר הטחון.
- שמים מעל האפונה את ראשי הארטישוק הממולאים, ממיסים בכוס 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית שטוחה של כורכום, 1 כף מרק עוף ומוסיפים אל הסיר. מערבבים בתנועת סיבוב את הסיר.
- מוסיפים מים חמים עד גובה האפונה ותחתית האארטישוק, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עד צימצום הרוטב.
בתיאבון!