מצרכים:
1 קילו צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס
5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (260 גרם)
כף מלאה רסק עגבניות
3-4 כוסות מי בשר (הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
תיבול: כף גדושה סילאן, כף פפריקה מתוקה, כף גדושה אבקת מרק, כפית גדושה תבלין פטרוזיליה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
- אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כמשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון- יש להסירו בעזרת כף גדולה)
- מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
- מנגבים את הסיר משאירים נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את הגמבה והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבשר, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ו3-4 כוסות ממי הבשר. מתבלים בסילאן, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד
- שהמים מבעבעים) לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים מעט וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הערות:
*לאחר הוספת תפוחי אדמה יש לערבב כמה שפחות אחרת תפוחי אדמה יתפרקו
*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.