גולאש

מצרכים:
1 קילו צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס
5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (260 גרם)
כף מלאה רסק עגבניות
3-4 כוסות מי בשר (הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
תיבול: כף גדושה סילאן, כף פפריקה מתוקה, כף גדושה אבקת מרק, כפית גדושה תבלין פטרוזיליה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור

  1. אופן ההכנה:
  2. מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כמשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון- יש להסירו בעזרת כף גדולה)
  3. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  4. מנגבים את הסיר משאירים נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את הגמבה והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים את קוביות הבשר, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ו3-4 כוסות ממי הבשר. מתבלים בסילאן, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד
  6. שהמים מבעבעים) לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים מעט וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הערות:
*לאחר הוספת תפוחי אדמה יש לערבב כמה שפחות אחרת תפוחי אדמה יתפרקו
*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

מאמרים נוספים

Call Now Button