גונדי

מצרכים:
הקציצות:
חזה עוף 650 גרם, 600-700 גרם
גרגירי חומוס- כוס (152 גרם), קלויים וטחונים ללא מלח
שמן קנולה- 2 כפות סה”כ (20 מ”ל)
בצל- יחידה גדולה (322 גרם) מגורד דק
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט כף גדושה
פלפל שחור 1/2 כפית שטוחה
כורכום- כפית שטוחה
חוואג’ למרק- 1/2 כפית שטוחה, מומלץ- מוסיף המון
כמון טחון- 1/2 כפית שטוחה

המרק:
תפוח אדמה- יחידה בינונית (169 גרם)
גזר- 2 יחידות בינוניות ללא קליפה סה”כ (232 גרם)
קולורבי- יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
שמן קנולה- 2 כפות סה”כ (20 מ”ל) לטיגון
גרגירי חומוס- כוס (152 גרם) גרגירים שלמים מושרים ומסוננים
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט כף גדושה
כורכום- כפית שטוחה
פלפל שחור 1/2 כפית שטוחה
דלעת- 1/4 כוס קוביות סה”כ (30 גרם) 6 קוביות דלעת
מים לפי הצורך

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה (חומוס קלוי וטחון ללא מלח ניתן להשיג בחנויות תבלינים ופיצוחים) טיפ: ניתן להכין את התערובת לקציצות יום לפני ולהכניס למקרר לכל הלילה כך קל יותר לעבוד עם התערובת.
  2. את התפו”א והקולורבי חותכים לקוביות, ואת הגזרים חותכים לטבעות. בסיר עמוק ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הירקות החתוכים וגרגירי החומוס השלמים (לאחר שהגרגירים הושרו במים חמים וסוננו. אם
  3. משתמשים בגרגירי חומוס שלמים מוקפאים- אין צורך להשרות אותם לפני) במשך כ-5 דקות
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ-2 דקות. מוסיפים 2 ליטל מים וממשיכים בבישול. לאחר שהמים רותחים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומוסיפים לסיר לבישול של עוד כ-20-30 דקות
  5. את קוביות הדלעת מוסיפים כ-15 דקות לפני שמכבים את האש. מתקבל תבשיל גונדי פרסי חומוס מושלם.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

קייטרינג בשרי בשרון

קייטרינג בשרי בשרון הופך לפופולרי כאפשרות לאירועים כמו חתונות, בר מצוות, ימי הולדת ועוד. אוכל בשרי נחשב לתענוג...

קרא עוד >

קייטרינג בשרון

מתכננים אירוע באזור השרון? זה הזמן לבחור שירותי קייטרינג! הצלחה של אירוע פרטי או עסקי תלויה במידה רבה...

קרא עוד >
Call Now Button