מצרכים:
הקציצות:
חזה עוף 650 גרם, 600-700 גרם
גרגירי חומוס- כוס (152 גרם), קלויים וטחונים ללא מלח
שמן קנולה- 2 כפות סה”כ (20 מ”ל)
בצל- יחידה גדולה (322 גרם) מגורד דק
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט כף גדושה
פלפל שחור 1/2 כפית שטוחה
כורכום- כפית שטוחה
חוואג’ למרק- 1/2 כפית שטוחה, מומלץ- מוסיף המון
כמון טחון- 1/2 כפית שטוחה
המרק:
תפוח אדמה- יחידה בינונית (169 גרם)
גזר- 2 יחידות בינוניות ללא קליפה סה”כ (232 גרם)
קולורבי- יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
שמן קנולה- 2 כפות סה”כ (20 מ”ל) לטיגון
גרגירי חומוס- כוס (152 גרם) גרגירים שלמים מושרים ומסוננים
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט כף גדושה
כורכום- כפית שטוחה
פלפל שחור 1/2 כפית שטוחה
דלעת- 1/4 כוס קוביות סה”כ (30 גרם) 6 קוביות דלעת
מים לפי הצורך
הוראות הכנה:
- מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה (חומוס קלוי וטחון ללא מלח ניתן להשיג בחנויות תבלינים ופיצוחים) טיפ: ניתן להכין את התערובת לקציצות יום לפני ולהכניס למקרר לכל הלילה כך קל יותר לעבוד עם התערובת.
- את התפו”א והקולורבי חותכים לקוביות, ואת הגזרים חותכים לטבעות. בסיר עמוק ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הירקות החתוכים וגרגירי החומוס השלמים (לאחר שהגרגירים הושרו במים חמים וסוננו. אם
- משתמשים בגרגירי חומוס שלמים מוקפאים- אין צורך להשרות אותם לפני) במשך כ-5 דקות
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ-2 דקות. מוסיפים 2 ליטל מים וממשיכים בבישול. לאחר שהמים רותחים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומוסיפים לסיר לבישול של עוד כ-20-30 דקות
- את קוביות הדלעת מוסיפים כ-15 דקות לפני שמכבים את האש. מתקבל תבשיל גונדי פרסי חומוס מושלם.
בתיאבון!