המצרכים (4 מנות):
1 קילו דג ים פרוס לנתחים
1 ראש שום
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפלצ”ומה מחית
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל
1 כפית כמון
1/2 לימון סחוט למיץ
אופן ההכנה:
- מנקים את הדג. ממליחים ותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים אותו בשמן חם (לא רותח).
- מנמיכים את האש. מוסיפים את הפפריקה, הפלפלצ”ומה ואת רסק העגבניות.
- בוחשים במהירות במשך מספר שניות. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.
- מוסיפים מים עד שהרוטב מסמיך. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי הדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה.
- סוחטים מעל מיץ לימון ומנמיכים את האש למשך 7 דקות נוספות.
בתיאבון!