מצרכים:
שמן קנולה- 4 כפות סהכ (40 מ”ל)
צלעות בקר- 650 גרם, 600-700 גרם בשר חתוך לקוביות.
שעועית אדומה- 1/2 כוס סהכ (94 גרם) נושרת כל הלילה.
סלרי כרפס ראש (520 גרם) צרור סלרי קצוץ
פטרוזיליה כוס קצוץ (50 גרם)
כוסברה כוס קצוץ (40 גרם)
נענע 1/2 כוס קצוץ סהכ(11 גרם)
מיץ לימון יחידה (30 מ”ל)
מלח כפית שטוחה
פלפל שחור 1/2 כפית שטוחה
כורכום 1/2 כפית שטוחה
חוואג’ למרק כפית שטוחה
מים לפי הצורך
לימון שחור פרסי 4 יחידות
הוראות הכנה:
- מחממים 2 כפות שמן בסיר
- מוסיפים את הבשר (בשר בקר מס’ 2 צלעות) +התבלינים ומערבבים ל-10 דקות טיגון בערך.
- מוסיפים 1 וחצי ליטר מים, מחכים לרתיחה ומוסיפים את השעועית המושרית והלימונים הפרסיים 0חתוכים ל1/29 מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
- בינתיים מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה, מוסיפים את כל עשבי התיבול, הסלרי, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע, ומטגנים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מעבירים את עשבי התיבול לסיר הבשר, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, מבשלים בערך כשעתיים ומערבבים מידי פעם.
- 10 דקות לפני הסיום טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!