חורש סבזי

מצרכים:
שני קילו בשר צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות גדולות
4 בצל חתוך לקוביות עבות
2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
1 בצל ירוק חתוך גס
5 יחידות לימון פרסי
רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה
3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
250 מ”ל לימון סחוט
כף כורכום

אופן ההכנה:

  1. מטגנים יחד פטרוזיליה, כוסברה שמבלילה ובצל ירוק במעט שמן ועל חום נמוך. כמתחיל להשחיר מכבים את האש.
  2. בסיר גדול מטגנים במל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה ושמבלילה ואת הבצל הירוק מטגנים יחד 5 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת, הלימון הפרסי והלימון הסחוט.
  4. מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים 2 כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
  6. בודקים טעמים וכשהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button