מצרכים:
שני קילו בשר צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות גדולות
4 בצל חתוך לקוביות עבות
2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
1 בצל ירוק חתוך גס
5 יחידות לימון פרסי
רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה
3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
250 מ”ל לימון סחוט
כף כורכום
אופן ההכנה:
- מטגנים יחד פטרוזיליה, כוסברה שמבלילה ובצל ירוק במעט שמן ועל חום נמוך. כמתחיל להשחיר מכבים את האש.
- בסיר גדול מטגנים במל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה ושמבלילה ואת הבצל הירוק מטגנים יחד 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת, הלימון הפרסי והלימון הסחוט.
- מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים 2 כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
- בודקים טעמים וכשהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!