חריימה מרוקאי פיקנטי ברוטב עגבניות ופלפלים

מצרכים:
1 קילו דג הנסיכה פרוס לנתחים ללא עצמות ועור (טרי או קפוא-מופשר)
5 כפות שמן זית
1/2 בצל בינוני קצוץ
7-8 שיני שום פרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
2 כפות מלאות רסק (תרכיז) עגבניות
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 1/2 כפית שטוחה כורכום, 1 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית מלח כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. השריית הדג: מניחים את נתחי הדג בקערה, ממליחים מעט ומתבלים במיץ לימון טרי (רבע כפית מלח ומיץ מחצי לימון).
  2. מחממים מחבת רחבה עם 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הגמבה והעגבניות הקצוצות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות עד שהירקות מעט מתרככים (יש לבשל עם מכסה על אש בינונית ולערבב מידי פעם).
  3. מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים טיבול במידת הצורך (מי שאוהב יותר חריף שיוסיף פפריקה חריפה).
  4. מוסיפים למחבת עם הרוטב את נתחי הדג ומכסים מעט עם הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית כ-10 דקות. ולאחר מכן הופכים את הנתחים צד ומשירים כ-10 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות לפחות.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button