מצרכים:
לעוף:
6 כרעיים עוף חתוכים לשוקיים וירכיים
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס צימוקים
1/2 בוס שזיפים מיובשים
לרוטב:
1/3 כוס קטשופ
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס חומץ
3 כפות סילאן
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1/ כוס מים פושרים
לפי הטעם כורכום
אופן ההכנה:
הרוטב:
- יוצקים לקערית את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
- מכניסים את הירכיים והשוקיים לתבנית. יוצקים מעליהם את הרוטב. מכסים ומשרים במקרר במשך כ5-6 דקות שעות לספיגת הטעמים.
- מסירים את כיסוי הניילון. מפזרים את הפירות היבשים. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מכסים עם רדיד אלומיניום.
- מכניסים את התבנית עם חלקי העוף לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות. אופים את העוף במשך כ-45 דקות. הפעם טיימר (45 דקות).
- מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, על מנת שחלקי העוף יקבלו צבע שחום.
בתיאבון!