מצרכים:
למפרום:
200 גרם בשר טחון
5 תפוחי אדמה פרוסים לסנדוויצ’ים
1 חופן פטרוזיליה
1 בצל טחון
1 כף בהרט
ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה
1 ביצה
200 גרם קמח
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות טריות, מרוסקות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 כפות שמן
8 שיני שום
1כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
1 כף בהרט
ראס אל חנות
1 כף אבקת מרק
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל מצרכי המלית- 200 גרם בשר טחון, 1 חופן שמיר קצוץ, 1 חופן כוסברה, 5 שיני שום קצוץ, 1 בצל טחון, 1 כף בהרט, 0.5 כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, 1 כף פפריקה לעיסה אחידה ויוצרים קציצות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות, יוצרים חתך לאורך כל פרוסה אך לא עד הסוף, כך שנוצרות 2 פרוסות מחוברות בקצה בצורת V
- ממלאים את לוע תפוחי האדמה בקציצות.
- מחממים שמן במחבת גדולה.
- מניחים 2 צלחות לציפוי: באחת מערבבים את הביצה מלח פלפל שחור ופפריקה ומעט מים, ובשניה מניחים קמח לקימוח.
- מקמחים את הפרוסות ומעבירים לביצה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- מעבירים את מרכיבי הרוטב לסיר גדול ורחב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את המפרום המטוגן לרוטב ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והבשר מוכן.
בתיאבון!