מצרכים:
למעטפת הקובה (בצק סולת)
2.5 כוסות סולת
1/2 כך מלח
1 כוס מים
למילוי הבשר:
500 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה
בצל גדול מגורר
כף שטוחה מלח
כף שטוחה פלפל
כפית פפריקה
1/2 כפית בהרט
למרק סלק אדום:
מעט שמן
2-3 סלקים מרוקקים/קצוצים דק
בצל קצוץ
כפית מלח לימון
כפית מלח
3 כפות סוכר
1/2 כף רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה+ חריפה
מים בגובה תכולת הסיר
אופן ההכנה:
הכנה הקובה:
- בקערה מניחים את הסולת והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה.
- המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאד ולא גרגירי.
- מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות ( בשלב הזה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים)
- מכינים מילוי וממלאים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
- מתערובת הבשר יוצרים כדורים קטנים. ניתן להכין את הבשר על המחבת לפני מילוי הקובה, אבל אין צורך, הבשר מוכן בזמן בישול הקובה במרק.
- עוברים לבצקת הסולת- יוצרים כדורים קטנים, כל כדור משטיחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר או בככפית מתערובת הפטריות.
הכנת מרק הסלק:
- מטגנים במטע שמן את הבצל, מוסיפים את המים ואת הסלק ומרתיחים בערך 20 דקות.
- מוסיפים את התבלינים והקובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
- לאחר הכנסת הקובה למרק יש לבשל כ 20-30 דקות.
בתיאבון!