מצרכים:
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד
מלח
פלפל שחור
בהרט
כוסברה קצוצה
מעט שמן
לבצק סולת:
3 וחצי כוסות סולת
מעט מלח
2 כפיות שמן
כוס ורבע מים
למרק קובה:
מרק
בצל קצוץ
3 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
מעט כורכום
כף מרק עוף
פלפל שחור
4 גבעולי סלרי עם העלים
1 דלעת חתוכה לקוביות
מים חמים
חצי לימון
הוראות הכנה:
- לערבב את כל מוצרי הבצק ולתת לנוח 5 דקות.
- לטגן בצל קצוץ עד לשקיפות, לגרד 3 עגבניות ולהוסיף לסיר.
- להוסיף גם 2 כפות רסק, כפית סוכר, כף פפריקה מתוקה, מעט כורכום, כף מרק עוף, פלפל שחור, 4 גבעולי סלרי עם העלים, דלעת חתוכה לקוביות ולמלא את הסיר במים חמים.
- להכין את מילוי הקובה- לערבב את כל מצרכי המילוי היטב.
- להכין את כדורי הקובה- לקחת חתיכה קטנה מבצק הסולת וליצור כדורים בגול כדור פינג פונג קטנים, את הכדור לשטח העיגול, לשים כפית ממילוי הבשר ולסגור את הבצק. לאחר הכנת כדורי הקובה יש להניחם על מגש רטוב במים.
- להוסיף את הקובות לתבשיל(בזמן גלגול הקובות יש לעבוד עם ידיים רטובות ולכן רצוי להניח קערה עם מים לידכם)
- להמשיך לבשל כשעה וחצי על אש בינונית-נמוכה. לקראת הסוף לסחוט חצי לימון ולהוסיף לסיר.