מצרכים:
1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
מלח פלפל שחור דרוס
1/2 כפית פפריקה
1 ביצה
שמן לטיגון עמוק
2-3 כפות שמן בוטנים (או רגיל)
100 גרם קוביות אננס
6-8 פלפלי צ’ילי יבשים מושרים 10 דקות במים חמים וחתוכים גס
1-2 פלפלים ירוקים וחריפים
2 כפות ג’נג’ר קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות טריאקי או רוטב סויה מתוק
2 כפות קטשופ או רוטב צ’ילי (מתוק או חריף)
2 כפות סאקה או יין לבש יבש
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
הוראות הכנה:
- מערבבים בשקיות ניילון קורנפלור, קמח, מלח, פלפל ופפריקה. מכניסים את נתחי העוף ומנערים.
- טורפים ביצה בקערה, מכניסים פנימה את נתחי העוף ומשרים לחצי שעה לפחות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף רבע כמות בכל פעם 2-3 דקות עד שמשנים צבע. שומרים בצד.
- מחממים ווק עם שמן בוטנים ומטגנים את האננס דקה -שתיים לזיגוג. מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים לווק פלפלים, ג’ינג’ר, שום, טריאקי, קטשופ וסאקה ומקפיצים דקה-שתיים. מחזירים את העוף והאננס, מקפיצים לדקה, מפזרים בצל ירוק ומגישים עם אורז או נודלס.
בתיאבון!