עוף בלימון

תמצית המטבח הסיני: שילוב חזק בין מתור-חמוץ-חריף
2 חזות עוף (2 פרפרים מ-2 עופות, לא שניצלים) חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה
2-3 כפות שמן

לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מיץ לימון
1/3 כוס חומץ אורז
1/4 כוס רוטב סויה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 לימון פרוס דק-דק
1/2 כוס סוכר חום
1 כף ג’ינג’ר מגורר
4 שיני שום כתושות
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ או 1/4 כפית צ’ילי יבש גרוס
3 כפות קורנפלור
3 כפות מים

הוראות הכנה:

  1. מטגנים את העוף: מערבבים בשקיות ניילון קמח, מלח, פלפל ופפריקה.
  2. מכניסים את נתחי העוף ומנערים.
  3. מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הקוביות רבע כמות בכל פעם דקה-שתיים מכל צד. מניחים בצד.
  4. מכינים את הרוטב ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה בווק את כל חומרי הרוטב למעט מים וקורנפלור.
  5. מערבבים קורנפלור עם מים, מוסיפים לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים עד שמתחיל להסמיך. נודלס מוסיפים את העוף, מבשלים יחד 2-3 דקות ומגישים עם אורז.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

קייטרינג גורמה כשר

קייטרינג גורמה כשר

האם המילה ‘גורמה והמילה ‘כשר’ יכולים לבוא ביחד? התשובה היא בהחלט כן! קייטרינג גורמה כשר הוא אחד המומלצים...

קרא עוד >
קייטרינג לאירוע קטן

קייטרינג לאירוע קטן

איך לתכנן אירוע קטן? אירועים קטנים הפכו פופולריים במיוחד בשנים האחרונות וכמעט כל אולמות האירועים היום מאפשרים לערוך...

קרא עוד >
Call Now Button