תמצית המטבח הסיני: שילוב חזק בין מתור-חמוץ-חריף
2 חזות עוף (2 פרפרים מ-2 עופות, לא שניצלים) חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה
2-3 כפות שמן
לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מיץ לימון
1/3 כוס חומץ אורז
1/4 כוס רוטב סויה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 לימון פרוס דק-דק
1/2 כוס סוכר חום
1 כף ג’ינג’ר מגורר
4 שיני שום כתושות
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ או 1/4 כפית צ’ילי יבש גרוס
3 כפות קורנפלור
3 כפות מים
הוראות הכנה:
- מטגנים את העוף: מערבבים בשקיות ניילון קמח, מלח, פלפל ופפריקה.
- מכניסים את נתחי העוף ומנערים.
- מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הקוביות רבע כמות בכל פעם דקה-שתיים מכל צד. מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה בווק את כל חומרי הרוטב למעט מים וקורנפלור.
- מערבבים קורנפלור עם מים, מוסיפים לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים עד שמתחיל להסמיך. נודלס מוסיפים את העוף, מבשלים יחד 2-3 דקות ומגישים עם אורז.
בתיאבון!