מצרכים:
6 כרעיים
5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
100 גרם צימוקים
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים, חתוכים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה)
2 כוסות ציר עוף או מים רותחים
כפית קינמון
מעט ציפורן
פלפל שחור
כורכום
כפית מלח
2 כפות סוכר חום
2 כפות גדושות סילאן או דבש
אופן ההכנה:
- להשתמש בסיר שניתן להכניס גם לתנור.
- מטגנים את הבצלים ברבע כוס שמן עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים עד לצבע זהוב.
- מוסיפים לסיר את הפירות היבשים.
- מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן (או הדבש) ואת ציר העוף (או המים).
- משלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מעבירים לתנור בחום בינוני להשחמה כ-חצי שעה (תלוי בעוצמת התנור- נא לבדוק כל כמה דקות).
בתיאבון!