מצרכים:
10 חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)
10 שזיפים יבשים מגולענים
10 משמשים יבשים
10 שיני שום שלמות קלופות
בצל גדול חתוך ל-4
בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים
שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
רוטב לעוף:
3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה:
- מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפרות היבשים בתבנית.
- מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל.
- מערבבים היטב בצורה אחידה,
- מפזרים מעל כוסגברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי.
*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.
בתיאבון!