מצרכים למתכון:
5-6 נתחי פילה אמנון
חומץ
מלח
לרוטב:
4 שיני שום
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה/חריפה
תבלין צ”ילי יבש גרוס
1/4 כפית כורכום
מלח
1/2 כוס שמן
צרור כוסברה(כמה שאוהבים)
פלפלים חריפים אדומים וירוקים(לפי הטעם)
הוראות הכנה:
- את הפילה אמנון משרים במשך 5 דקות בקערת חומץ עם מלח. שוטפים ומניחים בצד.
- בקערה קטנה מערבבים היטב שום, פפריקה, צ”ילי, כורכום, מלח ושמן עד שמתקבלת משחה אדומה. מוסיפים לסיר רחב.
- קוצצים את הכוסברה וחותכים פלפלים חריפים. מניחים בסיר רחב 1/2 מכמות הכוסברה ואת הפלפלים.
- מעל לכל מסדרים את הדגים ועוד שכבה של כוסברה מעל הדגים. מוסיפים לסיר הדגים מעט מים לגובה שלא יעבור את הדגים.
- מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשאר רוטב שמנוני. הבישול הוא קצר מאד, בערך רבע שעה- בזמן הבישול יש לנדנד את הסירים כדי שלא ידבק לתחתית.
בתיאבון!