מצרכים:
למלית:
1 כוס אורז
1 כוס מים רותחים
2 גבעולי כרשה (החלק הלבן) קצוצים
1 סלסל פטריות שמפיניון חתוכות קטן
1 גזר גדול מגורד גס
1 חופן צנוברים או שקדים מולבנים
מלח ופלפל שחור
2 כפיות רוטב סויה בסגנון סיני אסם
2 כפות רוטב בסיס לבישול אסם כשר לפסח
1 כף סילאן
1 כפית קינמון
4 כפות שמן קנולה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב בסיס לבישול אסם כשר לפסח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- הכנת המילוי: בסיר בינוני מבשלים אורז עם כוס מים רותחים. מוסיפים חצי כפית מלח וכף שמן קנולה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים “חצי בישול”כ-13 דקות.
- מטגנים במחבת עמוקה את הכרשה הקצוצה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר, הפטריות ואת הצנוברים. מוסיפים פלפל שחור, קינמון, סילאן, ורוטב בסיס ומערבבים. מבשלים כשתי דקות נוספות ומכבים את האש.
- מעבירים את התערובת לסיר אורז ומערבבים היטב.
- מילוי הפרגיות: מניחים נתח פרגית על כף היד, ממלאים בכף מלית, מגלגלים את הפרגית, סוגרים ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל נתחי הפרגית (ניתן להדק את הפרגית הממולאת בקיסמים, ולשלוף אותם לפני ההגשה)
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, ובעזרת מברשת מברישים את כל הנתחים.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום. מברישים את הפרגית ברוטב ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות, עד להשחמה יפה.
בתיאבון!