פרגיות ממולאות בשר

מצרכים:
6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור
150 גרם בשר בקר טחון
חצי בצל בינוני קצוץ
גזר קטן מגורד
שן שום שמנה

תבלינים לתערובת הבשר:
כף רסק עגבניות, רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

תיבול הפרגיות:
כף גדושה רוטב טריאקי
רוטב לפרגיות ממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי,שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

*נייר כסף/אלומיניום

אופן ההכנה:

  1. הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כ-דקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן.
  2. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.
  3. מחלקים נייר כסף ל-6 ריבועים בגודל *2020 ס”מ
  4. מתבלים את הפרגית בכף גדושה רוטב טריאקי. פורסים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.
  5. עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-20 דקות. לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית.
  8. שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור.
  9. מחזירים לתנור ל25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע לבדוק אם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מבפנים- יש להחזיר את הפרגית לתנור ל-10-15 דקות נוספות)

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button