מצרכים:
6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור
150 גרם בשר בקר טחון
חצי בצל בינוני קצוץ
גזר קטן מגורד
שן שום שמנה
תבלינים לתערובת הבשר:
כף רסק עגבניות, רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
תיבול הפרגיות:
כף גדושה רוטב טריאקי
רוטב לפרגיות ממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי,שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
*נייר כסף/אלומיניום
אופן ההכנה:
- הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כ-דקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן.
- מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.
- מחלקים נייר כסף ל-6 ריבועים בגודל *2020 ס”מ
- מתבלים את הפרגית בכף גדושה רוטב טריאקי. פורסים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.
- עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-20 דקות. לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית.
- שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור.
- מחזירים לתנור ל25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע לבדוק אם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מבפנים- יש להחזיר את הפרגית לתנור ל-10-15 דקות נוספות)
בתיאבון!