מצרכים:
2 ו- 1/2 קילו בשר בקר המתאים לבישול ארוך ( צוואר, כתף) חתוך לקוביות של כ-2.5 ס”מ
4 עצמות מח עם מח עצם
5 כפות שמן לטיגון הבשר
2 כוסות שעועית לבנה להשרות לילה במים
1 כוס שעועית אדומה להשרות לילה במים
1 כוס חומוס להשרות לילה במים
1 כוס שעועית אזוקי להשרות לילה במים. מרכיב שאינו חובה
15 תפוחי אדמה בגודל קטן-בינוני, קלופים
1 בצל שלם
1 ראש שום לקלף את כל השיניים
12 ביצים
2 קישקע (בקשו מהקצב)
2 פלפל ירוק חריף ( לא חובה)
3 כפות חוויאג’
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות, עד שהבשר משנה את צבע.
- מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
- מסננים מהמים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי, מכניסים לסיר. אין צורך לשטוף לאחר טיגון הבשר והעצמות.
- מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות.
- מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות
- מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים על הבשר והעצמות.
- חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
- שוטפים בזהירות את הביצים במים וסבון, ומפזרים אותן בסיר.
- ממלאים את הסיר במים עד שהם מכסים הכל.
- בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויאג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
- מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
- מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
- שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, תוך כדי רתיחה עדינה, כ-90 דקות.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- מוסיפים את הקישקע לסיר (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.
בתיאבון!