צ’ולנט – חמין של חורף

מצרכים:
2 ו- 1/2 קילו בשר בקר המתאים לבישול ארוך ( צוואר, כתף) חתוך לקוביות של כ-2.5 ס”מ
4 עצמות מח עם מח עצם
5 כפות שמן לטיגון הבשר
2 כוסות שעועית לבנה להשרות לילה במים
1 כוס שעועית אדומה להשרות לילה במים
1 כוס חומוס להשרות לילה במים
1 כוס שעועית אזוקי להשרות לילה במים. מרכיב שאינו חובה
15 תפוחי אדמה בגודל קטן-בינוני, קלופים
1 בצל שלם
1 ראש שום לקלף את כל השיניים
12 ביצים
2 קישקע (בקשו מהקצב)
2 פלפל ירוק חריף ( לא חובה)
3 כפות חוויאג’
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות, עד שהבשר משנה את צבע.
  2. מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
  3. מסננים מהמים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי, מכניסים לסיר. אין צורך לשטוף לאחר טיגון הבשר והעצמות.
  4. מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות.
  5. מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות
  6. מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים על הבשר והעצמות.
  7. חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
  8. שוטפים בזהירות את הביצים במים וסבון, ומפזרים אותן בסיר.
  9. ממלאים את הסיר במים עד שהם מכסים הכל.
  10. בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויאג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
  11. מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  12. מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
  13. מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
  14. שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, תוך כדי רתיחה עדינה, כ-90 דקות.
  15. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  16. מוסיפים את הקישקע לסיר (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button