צלי בקר מס 5 של אבי לוי/ מאסטר שף

מצרכים:
1 1/2 קילו נתח בשר מס 5 (פולקה) בנתח אחד, לא פרוס
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים חצויים ופרוסים דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 עגבניות מגוררות
1 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות עד להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.
  2. מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים/צורבים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים.
  3. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-60 דקות.
  4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
  5. בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ.
  6. מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כ90- דקות או עד שהבשר רך מאד.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

קייטרינג גורמה כשר

קייטרינג גורמה כשר

האם המילה ‘גורמה והמילה ‘כשר’ יכולים לבוא ביחד? התשובה היא בהחלט כן! קייטרינג גורמה כשר הוא אחד המומלצים...

קרא עוד >
קייטרינג לאירוע קטן

קייטרינג לאירוע קטן

איך לתכנן אירוע קטן? אירועים קטנים הפכו פופולריים במיוחד בשנים האחרונות וכמעט כל אולמות האירועים היום מאפשרים לערוך...

קרא עוד >
Call Now Button