צלי בקר מס 5 של אבי לוי/ מאסטר שף

מצרכים:
1 1/2 קילו נתח בשר מס 5 (פולקה) בנתח אחד, לא פרוס
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים חצויים ופרוסים דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 עגבניות מגוררות
1 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות עד להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.
  2. מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים/צורבים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים.
  3. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-60 דקות.
  4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
  5. בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ.
  6. מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כ90- דקות או עד שהבשר רך מאד.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

קייטרינג בשרי בשרון

קייטרינג בשרי בשרון הופך לפופולרי כאפשרות לאירועים כמו חתונות, בר מצוות, ימי הולדת ועוד. אוכל בשרי נחשב לתענוג...

קרא עוד >

קייטרינג בשרון

מתכננים אירוע באזור השרון? זה הזמן לבחור שירותי קייטרינג! הצלחה של אירוע פרטי או עסקי תלויה במידה רבה...

קרא עוד >
Call Now Button