מצרכים:
1 1/2 קילו נתח בשר מס 5 (פולקה) בנתח אחד, לא פרוס
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים חצויים ופרוסים דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 עגבניות מגוררות
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות עד להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.
- מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים/צורבים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים.
- מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-60 דקות.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
- בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כ90- דקות או עד שהבשר רך מאד.
בתיאבון!