מצרכים:
1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס ( מומלץ לשלב פטריות שמפיניון עם פורטבלו)
כוס יין אדום יבש
3 כוסות מי בשר (הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
כף רסק עגבניות
תיבול: כף וחצי דבש, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, כף אבקת מרק (לא חובה) רבע כפית פלפל שחור
6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה)
- מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
- מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהפטריות מעט מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם)
- מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו3 כוסות ממי הבשר. מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור , מערבבים ומביאים לרתיחה על ש גבוהה (עד שהמים מבעבעים) לחר מכן,
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית- נמוכה במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי. מוסיפים גבעולי טימין ומבלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית- גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.