צלי בקר עם פטריות (2)

מצרכים:
1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס ( מומלץ לשלב פטריות שמפיניון עם פורטבלו)
כוס יין אדום יבש
3 כוסות מי בשר (הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
כף רסק עגבניות
תיבול: כף וחצי דבש, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, כף אבקת מרק (לא חובה) רבע כפית פלפל שחור
6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה)
  2. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהפטריות מעט מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם)
  5. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו3 כוסות ממי הבשר. מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור , מערבבים ומביאים לרתיחה על ש גבוהה (עד שהמים מבעבעים) לחר מכן,
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית- נמוכה במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי. מוסיפים גבעולי טימין ומבלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
    *הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית- גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

מאמרים נוספים

קייטרינג בשרי בשרון

קייטרינג בשרי בשרון הופך לפופולרי כאפשרות לאירועים כמו חתונות, בר מצוות, ימי הולדת ועוד. אוכל בשרי נחשב לתענוג...

קרא עוד >

קייטרינג בשרון

מתכננים אירוע באזור השרון? זה הזמן לבחור שירותי קייטרינג! הצלחה של אירוע פרטי או עסקי תלויה במידה רבה...

קרא עוד >
Call Now Button