צלי בקר עם פטריות

מצרכים:
2 קילו בשר כתף בקר מספר 5, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס”מ
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
1/2 בצל
1/2 גזר
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
4 שיני שום פרוסות דק
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 כף אבקת מרק עוף אסם
פלפל שחור גרוס
מעט מלח
2 כפיות כורכום
פפריקה אדומה
1 כוס ציר בקר מי הבישול של הבשר

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את בשר הצלי עד לרתיחה ומנקים את הקצף הצף.
  2. מבשלים את הבשר במים עם כמה גרגרי פלפל אנגלי, חצי גזר, חצי בצל וכמה עלי דפנה, עד לריכוך הבשר, -120 דקות.
  3. בסיר רחב נוסף שמים שמן ומטגנים את הבצלים הפרוסים בעדינות, עד להזהבה עדינה, כ-10 דקות.
  4. מוסיפים שום פרוס, פטריות שמפיניון, ומטגנים 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים כף גדושה מרק עוף, פלפל שחור, כורכום, מעט פפריקה מתוקה ומערבבים. מוסיפים לאט את פרוסות הבקר ומצפים אותו ברוטב.
  6. מוסיפים כוס אחת מהמים בהם בושל הבשר.
  7. מבשלים 30 דקות נוספות בסיר מכוסה חלקית, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button