מצרכים:
2 קילו בשר כתף בקר מספר 5, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס”מ
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
1/2 בצל
1/2 גזר
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
4 שיני שום פרוסות דק
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 כף אבקת מרק עוף אסם
פלפל שחור גרוס
מעט מלח
2 כפיות כורכום
פפריקה אדומה
1 כוס ציר בקר מי הבישול של הבשר
אופן ההכנה:
- מרתיחים את בשר הצלי עד לרתיחה ומנקים את הקצף הצף.
- מבשלים את הבשר במים עם כמה גרגרי פלפל אנגלי, חצי גזר, חצי בצל וכמה עלי דפנה, עד לריכוך הבשר, -120 דקות.
- בסיר רחב נוסף שמים שמן ומטגנים את הבצלים הפרוסים בעדינות, עד להזהבה עדינה, כ-10 דקות.
- מוסיפים שום פרוס, פטריות שמפיניון, ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים כף גדושה מרק עוף, פלפל שחור, כורכום, מעט פפריקה מתוקה ומערבבים. מוסיפים לאט את פרוסות הבקר ומצפים אותו ברוטב.
- מוסיפים כוס אחת מהמים בהם בושל הבשר.
- מבשלים 30 דקות נוספות בסיר מכוסה חלקית, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
בתיאבון!