מצרכים:
2 קילו שפונדרה נתח הידוע גם כ”בשר אסדו”. לבקש מהקצב
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שום כתוש
צי’מיצ’ורי
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
ראש שום כתוש
צ’ילי גרוס
שמן זית
חומץ
אופן ההכנה:
- מרפדים תפנית בנייר כסף, מפזרים בתחתית מלח גס.
- מערבבים בקערה את השום הכתוש, מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. מצפים את בשר האסדו ועושים לו עיסוי עד שכל התערבות תחדור פנימה.
- מניחים את האסדו על המלח גס בתבנית כך שהחלק השומני או העצם יהיו כלפי מטה.
- מכניסים לתנור לחום הכי גבוה כ-30 דקות.
- מנמיכים את עוצמת התנור ל100 מעלות ועוטפים את האסדו עם הנייר כסך שבתבנית. משאירים בתנור ל5-6 שעות.
- אופן ההכנה של הצי’מיצ’ורי: קוצצים צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה וראש שום. מוסיפים צ’ילי גרוס, מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית לפי הטעם. מערבבים הכל ביחד יוצא מדהים. אפשר להשאיר כמה ימים במקרר.
בתיאבון!