מצרכים למתכון: (מתכון ל15 קובות)
מצרכים לבצק:
2 כוסות בורגול דק
סולט חיטה חצי כוס
קמח רבע כוס
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
ביצה אחת
מצרכים למלית:
חצי קילו בשק בקר טחון טרי
בצל אחד
שן שום אחת
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
רבע כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס צנוברים קלויים
כמה עלים של פטרוזיליה
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
הוראות הכנה:
הכנה של המלית:
- מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים. לאחר שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את יתר התבלינים מערבבים ומטגנים כעשר דקות והמלית מוכנה.
הכנה של הבצק:
- משרים את הבורגול חצי שעה במים, מסננים וסוחטים מנוזלים.
- מוסיפים את הסולת והקמח ויתר המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים בצד לרבע שעה.
- מרטיבים את הידיים ולוקחים כשתי כפות מהבצק, משטחים אותו כמו פיתה קטנה, יש לשים לב שהבצק לא יהיה עבה.
- ממלאים את הבצק בכף וחצי מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט (הצורה המושלמת תגיע עם הנסיון)
- להשתדל שהמראה יהיה אסתטי.
- מכינים כך את כל הקובות ומטגנים אותם בשמן עמוק.
- כל שנותרה לכם הוא להכין טחינה משובחת וסלט ירקות ולהתענג על הטעם ומעשה ידיכם.
בתיאבון!