מצרכים:
הקציצות:
בשר טחון 700 גרם טרי
פטרוזיליה 1/2 צרור (57 גרם) קצוצה דק
מלח 1/2 כף שטוחה
פפריקה כפית שטוחה מתוקה.
בצל מגורד סחוט מנוזלים
ראס אל חנות 1/2 כפית תערובת תבלינים מרוקאית
פירורי לחם
בהרט
כמון
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
הרוטב:
שמן קנולה
פפריקה כפית שטוחה מתוקה.
מלח 1/2 כפית שטוחה
פלפל שחור -קורט
כמון
בהרט
ראס אל חנות
אבקת מרק
רסק עגבניות -ניתן להוסיף סןכר לאיזון חמיצות הרסק
מים
גזר גמדי קפוא 150 גרם חופן
אפונה גינה מוקפאת-200 גרם 2 חופנים
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל מצרכי הקציצות ומערבבים.
- מקבבים לקציצות שמנמנות ומניחים בצד
- במחבת מחממים את השמן והתבלינים, מעל מניחים את הקציצות ומכסים את הסיר, מידי פעם מטפטפים שמן מתחתי הסיר על הקציצות.
- הופכים את הקציצות לאחר כ-3 דקות ומטגנים גם מהצד השני.
- מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב ומבשלים במשך כ-30 דקות