מצרכים:
700 גרם צלי כתף
4 בצלים גדולים קצוצים בגסות
200 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים כל הלילה
5 עגבניות גדולות מגורדות
מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
קורט שאטה גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
אופן ההכנה:
- מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומבשלים במים רותחים כ20 דקות על חום גבוה.
- מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מחממים מעט שמן על מחבת וסוגרים את הצלי. יש להפוך אותו מידי פעם עד לסגירה מלאה.
- מכניסים ת הצ’ילי לסיר, מנמיכים את הלהבה ומשבלים כשעה.
- אחרי שעה, מוציאים את הבשר, מצננים מעט וחותכים לקוביות גסות.
- מוסיפים לבצל המטוגן: מעט מלח, פלפל גרוס, כמון, כורכום, שאטה גרוס ורוטב צ’ילי מתוק ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המורדות, גרגירי החומוס והבשר. טועמים ומשפרים טעמים.
- מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי לפחות בחום נמוך מאד.
בתיאבון!