השריה בבלילת הקורנפלור מעניקה לחזה העוף נימוחות ועסיסיות
1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
5 כפות קורנפלור
1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
/ ביצה+ 1 חלבון
לרוטב:
2 כפות שמן
2 כפות ג’ינג’ר מגורר
4 שיני שום כתושים
1 כפית מלח
3 כפות דבש
2 כפות סאקה (או יין לבן)
2 כפות חומץ אורז
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
1/2 כוס מים
1 כפית קורנפלור
1 כף מים
להגשה:
שומשום
הוראות הכנה:
- מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה ומשרים בה את נתחי העוף 30 דקות לפחות ועד יומיים.
- מטגנים את העוף: מחממים בסיר או במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף, רבע כמות בכל פעם, 2-3 דקות עד שמזהיבים מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מכינים את הרוטב ומגישים: מחממים שמן בווק מוסיפים ג’ינג’ר שום ואת שאר החומרים למעט קורנפלור ומים ומביאים לרתיחה מבשלים 2 דקות.
- בינתיים מערבבים קורנפלור עם מים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עוד דקה.
- מפזרים שומשום, מערבבים ומשגיחים עם אורז או נודלס.
בתיאבון!