עוף חמוץ- מתוק בדבש ושומשום

השריה בבלילת הקורנפלור מעניקה לחזה העוף נימוחות ועסיסיות
1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
שמן לטיגון עמוק

לבלילה:
5 כפות קורנפלור
1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
/ ביצה+ 1 חלבון

לרוטב:
2 כפות שמן
2 כפות ג’ינג’ר מגורר
4 שיני שום כתושים
1 כפית מלח
3 כפות דבש
2 כפות סאקה (או יין לבן)
2 כפות חומץ אורז
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
1/2 כוס מים
1 כפית קורנפלור
1 כף מים

להגשה:
שומשום

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה ומשרים בה את נתחי העוף 30 דקות לפחות ועד יומיים.
  2. מטגנים את העוף: מחממים בסיר או במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף, רבע כמות בכל פעם, 2-3 דקות עד שמזהיבים מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב ומגישים: מחממים שמן בווק מוסיפים ג’ינג’ר שום ואת שאר החומרים למעט קורנפלור ומים ומביאים לרתיחה מבשלים 2 דקות.
  4. בינתיים מערבבים קורנפלור עם מים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עוד דקה.
  5. מפזרים שומשום, מערבבים ומשגיחים עם אורז או נודלס.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

Call Now Button