מצרכים: 1 1/2 כוסות אורז (מומלץ אורז הודי בסמטי) 1 בצל קצוץ 1 קופסה רסק עגבניות 1 כפית פפריקה 1 כפית אבקת מרק עוף אמיתי...
קרא עוד >>מתכונים
אורז אדום
מצרכים: 1 בצל סגול קצוץ 2 כוסות אורז לבן 1 עגבניה גדולה מגורדת 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1 שן שום גדולה כתושה תיבול: כפית...
קרא עוד >>צ’ולנט – חמין של חורף
מצרכים: 2 ו- 1/2 קילו בשר בקר המתאים לבישול ארוך ( צוואר, כתף) חתוך לקוביות של כ-2.5 ס”מ 4 עצמות מח עם מח עצם 5...
קרא עוד >>מפרום (2)
מצרכים: למפרום: 200 גרם בשר טחון 5 תפוחי אדמה פרוסים לסנדוויצ’ים 1 חופן פטרוזיליה 1 בצל טחון 1 כף בהרט ראס אל חנות 1/2 כפית...
קרא עוד >>מפרום/מוסקה
המצרכים: 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני-גדול חתוכים לפרוסות 3-4 חצילים פרוסים לאורך לתערובת הבשר: 1 קילוגרם בשר טחון 2 ביצים 1 חבילת פטרוזיליה 2 בצלים...
קרא עוד >>ארטישוק ממולא
מצרכים: 1 חבילת תחתיות ארטישוק בשר טחון עם כוסברה, פטרוזיליה, בצל אחד ותפוח אדמה אחד ראס אל חנות פלפל שחור מלח שמן מים 1 חבילת...
קרא עוד >>חורש סבזי (2)
מצרכים: שמן קנולה- 4 כפות סהכ (40 מ”ל) צלעות בקר- 650 גרם, 600-700 גרם בשר חתוך לקוביות. שעועית אדומה- 1/2 כוס סהכ (94 גרם) נושרת...
קרא עוד >>קובה בורגול מטוגנת
מצרכים למתכון: (מתכון ל15 קובות) מצרכים לבצק: 2 כוסות בורגול דק סולט חיטה חצי כוס קמח רבע כוס חצי כפית כמון חצי כפית כורכום רבע...
קרא עוד >>מרק קובה סלק אדום וטעים
מצרכים: למעטפת הקובה (בצק סולת) 2.5 כוסות סולת 1/2 כך מלח 1 כוס מים למילוי הבשר: 500 גרם בשר טחון חופן פטרוזיליה בצל גדול מגורר...
קרא עוד >>מתכון לקובה דלעת וסלרי
מצרכים: למילוי: חצי קילו בשר טחון בצל מגורד מלח פלפל שחור בהרט כוסברה קצוצה מעט שמן לבצק סולת: 3 וחצי כוסות סולת מעט מלח 2...
קרא עוד >>גולאש
מצרכים: 1 קילו צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר) 2 בצלים גדולים קצוצים 6 שיני שום קלופות חתוכות...
קרא עוד >>חורש סבזי
מצרכים: שני קילו בשר צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות גדולות 4 בצל חתוך לקוביות עבות 2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס 1 בצל ירוק חתוך...
קרא עוד >>קציצות עם אפונה וגזר
מצרכים: הקציצות: בשר טחון 700 גרם טרי פטרוזיליה 1/2 צרור (57 גרם) קצוצה דק מלח 1/2 כף שטוחה פפריקה כפית שטוחה מתוקה. בצל מגורד סחוט...
קרא עוד >>צלי בקר עם פטריות (2)
מצרכים: 1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר) 2 בצלים גדולים קצוצים 8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות 2...
קרא עוד >>צלי בקר עם פטריות
מצרכים: 2 קילו בשר כתף בקר מספר 5, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס”מ עלי דפנה גרגרי פלפל אנגלי 1/2 בצל 1/2 גזר 1/4 כוס שמן...
קרא עוד >>אסאדו
מצרכים: חתיכה מרובעת של נתח אסאדו עם עצם ישראל וטרי, במשקל 3 קילו 3-4 כפות שמן זית כף גדושה פפריקה מעושנת כפית כמון טחון כפית...
קרא עוד >>צלי בקר
מצרכים: 2 קילו שפונדרה נתח הידוע גם כ”בשר אסדו”. לבקש מהקצב מלח גס פלפל שחור גרוס שמן זית שום כתוש צי’מיצ’ורי צרור כוסברה צרור פטרוזיליה...
קרא עוד >>צלי בקר מס 5 של אבי לוי/ מאסטר שף
מצרכים: 1 1/2 קילו נתח בשר מס 5 (פולקה) בנתח אחד, לא פרוס 1/4 כוס שמן זית 4 בצלים חצויים ופרוסים דק מלח ופלפל שחור...
קרא עוד >>צלי ברוטב עגבניות
מצרכים: 700 גרם צלי כתף 4 בצלים גדולים קצוצים בגסות 200 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים כל הלילה 5 עגבניות גדולות מגורדות מלח 1/2 כפית...
קרא עוד >>צלי בשר מרוקאי
מצרכים: 1/2 1 ק”ג בשר בקר- נתח מספר 5 בצל 4 עלי דפנה 1/2 כוס שמן כפית כורכום צרור כוסברה אופן ההכנה: מניחים את גוש...
קרא עוד >>גונדי
מצרכים: הקציצות: חזה עוף 650 גרם, 600-700 גרם גרגירי חומוס- כוס (152 גרם), קלויים וטחונים ללא מלח שמן קנולה- 2 כפות סה”כ (20 מ”ל) בצל-...
קרא עוד >>פרגיות ממולאות באורז וירקות
מצרכים: למלית: 1 כוס אורז 1 כוס מים רותחים 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן) קצוצים 1 סלסל פטריות שמפיניון חתוכות קטן 1 גזר גדול מגורד...
קרא עוד >>פרגיות ממולאות בשר וירקות
מצרכים: 4 פרגיות מרודדות לעובי 2 ס”מ בערך 100 גרם בשר טחון 1 גזר מגורד 1 בצל ירוק קצוץ דק דק 1 גבעולי סלרי קצוץ...
קרא עוד >>פרגיות ממולאות בשר
מצרכים: 6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור 150 גרם בשר בקר טחון חצי בצל בינוני קצוץ גזר קטן מגורד שן שום שמנה תבלינים לתערובת...
קרא עוד >>עוף בתנור: מתכון בסיסי
מצרכים: 5-6 חלקי עוף 1/4 כוס שמן כף תבלין גריל כפית תבלין פילדלפיה 1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה מלח לפי הטעם 2 שיני...
קרא עוד >>עוף עם פירות יבשים
מצרכים: 10 חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים) 10 שזיפים יבשים מגולענים 10 משמשים יבשים 10 שיני שום שלמות קלופות בצל גדול חתוך ל-4 בטטה גדולה...
קרא עוד >>כרעיים עוף אפויים עם פירות יבשים ברוטב חמוץ-מתוק
מצרכים: לעוף: 6 כרעיים עוף חתוכים לשוקיים וירכיים 1/2 כוס משמשים מיובשים 1/2 כוס צימוקים 1/2 בוס שזיפים מיובשים לרוטב: 1/3 כוס קטשופ 1/3 כוס...
קרא עוד >>עוף בפירות יבשים וסילאן
מצרכים: 6 כרעיים 5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות 100 גרם צימוקים 100 גרם משמשים חתוכים 100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים, חתוכים 4 תפוחי...
קרא עוד >>צלי עוף מתוק עם פירות יבשים
מצרכים: קילו חלקי עוף 1/3 כוס סילאן 3 בצלים חצויים ופרוסים 200 ג’ משמש מיובש 200 ג’ צימוקים כוס מים רותחים כף פפריקה אבקת מרק...
קרא עוד >>חזה עוף בנוסח סיני
מצרכים: כרוב קטן קצוץ 500 ג’ פילה חזה חתוך קטן בצל חצוי ופרוס דק מרינדה 2 כפות קטשופ כפית רוטב סויה כפית פפריקה 3 כפות...
קרא עוד >>עוף באננס וטריאקי
מצרכים: 1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות 1 כף קורנפלור 1 כף קמח מלח פלפל שחור דרוס 1/2 כפית פפריקה 1 ביצה שמן...
קרא עוד >>עוף חמוץ- מתוק בדבש ושומשום
השריה בבלילת הקורנפלור מעניקה לחזה העוף נימוחות ועסיסיות 1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ שמן לטיגון עמוק לבלילה: 5 כפות...
קרא עוד >>עוף בלימון
תמצית המטבח הסיני: שילוב חזק בין מתור-חמוץ-חריף 2 חזות עוף (2 פרפרים מ-2 עופות, לא שניצלים) חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ 1/2 כוס קמח 1/2...
קרא עוד >>חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק
מצרכים: 2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות לטמפורה ביתית 1 כוס קמח מנופה 1/2 כוס קורנפלור 1 כפית אבקת סודה לשתייה מלח ופלפל שחור לפי...
קרא עוד >>פילה דג אמנון ברוטב חריף
מצרכים למתכון: 5-6 נתחי פילה אמנון חומץ מלח לרוטב: 4 שיני שום 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה/חריפה תבלין צ”ילי יבש גרוס 1/4 כפית כורכום מלח...
קרא עוד >>מתכון לחריימה טריפולטאי אסלי
מצרכים: לדגים: 2 דגים מפולטים בגודל בינוני (800 גרם כל דג ברוטו, אנחנו השתמשנו בברמונדי, וגם בורי מצויין פה) או דג אחד במקל 1.2 ק”ג,...
קרא עוד >>דג ברוטב אדום חריף- חריימה
המצרכים (4 מנות): 1 קילו דג ים פרוס לנתחים 1 ראש שום 3/4 כוס שמן 2 כפות פפריקה חריפה 2 כפות פלפלצ”ומה מחית 3 כפות...
קרא עוד >>חריימה מרוקאי פיקנטי ברוטב עגבניות ופלפלים
מצרכים: 1 קילו דג הנסיכה פרוס לנתחים ללא עצמות ועור (טרי או קפוא-מופשר) 5 כפות שמן זית 1/2 בצל בינוני קצוץ 7-8 שיני שום פרוסות...
קרא עוד >>